De Wijk van Morgen is een applicatiecampus waar innovatieve producten en concepten op het gebied van duurzaam bouwen en duurzame energievoorziening worden getest, gedemonstreerd en gemonitord. In deze omgeving ontstaan nieuwe ideeën, die Zuyd Hogeschool in samenwerking met bedrijven en andere kennisleveranciers binnen de Euregio verder ontwikkelt en die ‘morgen’ in steden, wijken en gebouwen kunnen worden toegepast.

 

Naast applicatiecampus voor het ontwikkelen en testen van nieuwe duurzame technologieën is de Wijk van Morgen vooral ook een onderwijsfaciliteit. Zo zijn de gebouwen ontworpen door studenten van Zuyd Hogeschool, terwijl studenten van het mbo en vmbo nauw betrokken waren bij de bouw ervan.

Ook nu fungeert De Wijk van Morgen als een leer- en onderzoekomgeving voor studenten. Daar waar mogelijk worden studenten betrokken bij opdrachten en projecten. Soms alleen om te testen en/of te monitoren, maar vaak ook worden studenten uitgedaagd om mee te denken in het zoeken naar oplossingen voor een bepaald vraagstuk. Bij De Wijk van Morgen ervaren studenten hoe het is om binnen de branche te werken. Tegelijk leggen ze hier al contacten die belangrijk zijn voor hun toekomst.

Bovendien is de Wijk van Morgen bij uitstek een locatie waar mensen uit verschillende sectoren elkaar ontmoeten. Dit wordt extra ondersteund door het beschikbaar stellen van de gebouwen voor lezingen, vergaderingen, congressen en/of andere evenementen.

 

Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan de Wijk van Morgen? Of wilt u graag mogelijkheid tot samenwerking met de Wijk van Morgen bespreken? Neem dan contact met ons op.

 

De Wijk van Morgen is gelegen op het European Science and Business Park Avantis te Heerlen/Aken.

Contact

Kom gerust een keer langs

Contact